Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Προτάσεις για την επιλογή ψαριών για ενυδρεία γλυκού νερού για τους αρχάριους χομπίστες.

Η επιλογή των σωστών ψαριών στην σωστή αναλογία δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για έναν αρχάριο. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για τις ιδανικές συνθήκες των μικρών μας φίλων, ώστε να μην έχουμε απώλειες.
Για αυτό τον λόγο είναι καλύτερα οι αρχάριοι να ξεκινήσουν με ένα σχετικά μεγάλο ενυδρείο, προκειμένου τα λάθη που σίγουρα θα γίνουν, να μην επηρεάσουν τα ψαράκια μας και να προλάβουμε να τα διορθώσουμε.

Μία καλή επιλογή είναι τα guppies. 
 Τα χρώματά τους έχουν μεγάλη ποικιλία, και σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή.
Η ιδανική αναλογία είναι 2 αρσενικά και 4 θηλυκά, γιατί πολύ σύντομα θα αρχίσουν να γεννάνε.








Επίσης μπορείτε να προσθέσετε γαρίδες red cherry, οι οποίες γεννούν κι αυτές πολύ εύκολα, κάνουν πολύ ωραία αντίθεση με τα φυτά χάρη στο κόκκινο χρώμα τους, και είναι ιδανικό είδος για αρχάριους.







Στη συνέχεια μπορείτε να βάλετε ένα ζευγάρι γκουράμι colisa chuna, ή αν προτιμάτε 1 αρσενικό και 2 θηλυκά. Είναι εξίσου φιλήσυχα ψάρια. 






Ένα κοπάδι 6 ατόμων από cherry barb (1 αρσενικό και 5 θηλυκά) μπορεί να ταιριάξει επίσης με τα υπόλοιπα ψαράκια μας. Τα cherry barbs θα δώσουν περισσότερη ζωή στο ενυδρείο σας, καθώς είναι πολύ ενεργητικά ψαράκια και τους αρέσει να κολυμπούν συνέχεια σε κοπάδια. 



4 - 5 kuhli loach θα δώσουν ζωή και στον βυθό του ενυδρείου σας, καθώς τα συγκεκριμένα ψαράκια κολυμπούν συνήθως μόνο στον πυθμένα του ενυδρείου.







2 ζευγάρια tateurndina ocellicauta είναι επίσης πολύ καλή επιλογή χάρη στα πολύ έντονα και ιριδίζοντα χρώματα που διαθέτουν. Είναι και αυτά φιλήσυχα ψαράκια και ταιριάζουν απόλυτα με τις παραπάνω επιλογές.










Τέλος, ένα κοπάδι pseudomugil gertrudae αποτελούμενο από 6 άτομα, μπορεί να ολοκληρώσει τη σύνθεση του ενυδρείου σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: